İçeriğe geç

Ekap Kim

EKAP hangi bakanlığa bağlıdır?

Kurumun bağlı olduğu bakanlık Maliye ve Hazine Bakanlığı’dır.

EKAP ne iş yapar?

Ekap, basitçe bir ihale takip sistemidir. Bu sistem üzerinden ihaleler an be an hızlı ve güvenilir bir şekilde takip edilebilir.

Kik kime bağlı?

Madde 5 – Kamu İhale Kurumu, 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu ve 4735 sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanununda belirtilen görevleri yapmak üzere kurulan, idarî ve malî özerkliğe sahip kamu tüzel kişisidir. Kurumun merkezi Ankara’dadır. Kurumun bağlı olduğu bakanlık Maliye Bakanlığı’dır.

EKAP ünvan nedir?

EKAP (Elektronik Kamu Alım Platformu) – Gerçek veya tüzel kişilerin kaydı

EKAP’a kimler üye olabilir?

İhalelere katılacak gerçek ve tüzel kişilerin EKAP hakkında bilmesi gereken önemli hususlar bulunmaktadır. Bunlardan en önemlisi EKAP’a kayıt olma zorunluluğudur. Gerçek ve tüzel kişiler EKAP’a kayıt olarak ihalelere katılabilirler. Kayıt işlemi Kamu İhale Kurumu’nun resmi internet sitesi üzerinden yapılmaktadır.

EKAP üyelik ücreti ne kadar?

EKAP’a kayıt ücretsizdir. Elektronik tedarik platformuna kayıt için herhangi bir ücret alınmaz.

EKAP zorunlu mu?

Evet, kendi kullanımları için alım yapan döner sermayeli şirketlerin de EKAP’a kayıt yaptırması gerekmektedir. Döner sermayeli şirketlerin kaydı, döner sermayeli şirketlerin hizmet verdiği idareye ait alımlar için asla kullanılmaz (örneğin Sağlık Bakanlığı’na bağlı üniversiteler veya hastaneler).

EKAP nasıl girilir?

Onay işleminin ardından yönetimlere kayıt sırasında girdikleri e-posta adresine gönderilecek mesajla bilgilendirme yapılacak ve belirlenen platform yöneticileri e-posta adreslerine gönderilen şifre oluşturma bağlantısı üzerinden EKAP’a giriş yaparak şifrelerini oluşturabileceklerdir.

EKAP’a üye olmayan ihaleye girebilir mi?

5018 sayılı Kanuna tabi olmayan idareler, 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu kapsamında ihaleye çıktıklarında EKAP’a kayıt yaptırmak zorundadır.

EKAP başkanı kimdir?

Kadir CABUR, 1999 yılında Hacettepe Üniversitesi Maliye bölümünden mezun oldu.

Kik neyin kısaltması?

233 sayılı KHK’de kamu iktisadi teşebbüsleri, kamu iktisadi teşebbüsleri ve kamu iktisadi teşebbüsleri olmak üzere iki kategoriye ayrılmış ve tanımı şu şekilde yapılmıştır: Kamu iktisadi teşebbüsü (KİT) “teşebbüs”; kamu iktisadi teşebbüsü (KİT) ile kamu iktisadi teşebbüsünün (KİK) ortak adıdır.

Kik üyeleri kim?

Bakanlar Kurulu kararıyla Kamu İhale Komisyonu şu şekilde oluşturuldu: Kamu İhale Komisyonu Başkanlığına Hamdi GÜLEÇ, Başkan Yardımcılığına Şinasi CANDAN, Yönetim Kurulu üyeliklerine ise Osman DURU, Erol ÖZ, Köksal SARINCA, Ahmet İhsan ŞATIR, Hasan KOCAGÖZ, Mehmet ATASEVER ve Oğuzhan YILDIZ getirildi.

EKAP nedir ne işe yarar?

Ekap, Elektronik Kamu Alımları Platformu anlamına gelir. Ekap, basitçe bir ihale takip sistemidir. Bu sistem üzerinden ihaleler, an be an hızlı ve güvenilir bir şekilde takip edilebilir.

Kik ilan bedeli ne kadar 2024?

Anılan Komisyonun kararıyla, “-” dönemi içinde Kamu İhale Bülteninde yayımlanacak ihale ilanlarından birine ilişkin yayım ücretinde indirim yapılır.

İhale parası nereye yatar?

Kamu İhale Kurumunun geliri olan reklam ücreti, beşte beşlik ücret ve itiraz itiraz başvuru ücretinin ödemeleri Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank’ın her şubesinden kurumun kurumsal tahsilat hesabına yapılır.

EKAP Kurumu nerede?

Hacettepe Üniversitesi, Beytepe Yerleşkesi, Kamu İhale Kurumu Binası, 1596. Cad. Mesajınızı aldık ve en kısa sürede sizinle iletişime geçeceğiz.

Kamu İhale Kurumu Başkanını Kim Seçer?

Atama ile birlikte Bakanlar Kurulu, Yönetim Kurulu Başkanı’nı da seçer.

EKAP ne zaman kuruldu?

EKAP çalışması 12 Mayıs 2009 tarihinde başlamıştır. EKAP’a idareler ile gerçek ve tüzel kişilerin kaydı 24 Şubat 2010 tarihinde başlamıştır. 15 Temmuz 2010 tarihli duyuru ile EKAP’ın 1 Eylül 2010 tarihinde uygulamaya konulacağı duyurulmuştur.

Kamu İhale Kurumu ne iş yapar?

Misyonumuz; Kamu İhale Kurumu, kamu alımlarında şeffaflığı, rekabeti ve eşit muameleyi sağlamak amacıyla esasları düzenleyen ve uygulamaları denetleyen bağımsız bir idari organdır.

Tavsiyeli Bağlantılar: Koah Hastalığına Hangi Meyve Iyi Gelir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir