3 gün üst üste işe gelmeyen memura ne ceza verilir?
“Kanun, mazeretsiz ve üç ila dokuz gün süreyle işe gelmemeyi terfinin askıya alınmasını gerektiren bir eylem veya durum olarak tanımlıyor. İstifa bir disiplin tedbiri değil, iş ilişkisinin gönüllü olarak sona erdirilmesidir.
Devlet memuru hangi durumlarda işten atılır?
Niteliği itibariyle en ağır ceza olan kamu görevinden çıkarma cezası için kişinin rüşvet alması, yüz kızartıcı ve onur kırıcı davranışlarda bulunması, devlete ait gizli bilgileri açıklaması, siyasi partiye üye olması veya Atatürk aleyhine suç işlemesi gerekir.
Devlet memuru hangi hallerde açığa alınır?
Yetkili hakkında soruşturma veya cezai kovuşturma yapılıyorsa ve görevinde kalması istenmiyorsa, görevden uzaklaştırma kararı verilebilir. Bu karar soruşturma aşamasında üç farklı durumda verilebilir. Bu durumlar ön soruşturma, disiplin soruşturması ve idari ceza soruşturmasıdır.
Aday memur 1 gün işe gelmezse ne olur?
Bir memur adayı kaç gün işe gelmezse işten çıkarılır? 1 veya 2 gün mazeretsiz işe gelmemesi durumunda maaşında indirim, 3 ila 9 gün mazeretsiz işe gelmemesi durumunda ise maaş kademesinin geri alınması söz konusudur. Her iki durumda da memur adayı Kanunun 57. maddesi uyarınca iş akdinin feshedilmesi söz konusu olacaktır.
Personel kaç gün işe gelmezse işten çıkarılır?
Burada da aynı kural geçerlidir: İşçi bir ay içinde ardışık olmayan üç iş günü işe gelmezse, işveren son devamsızlık tarihinden itibaren 6 iş günü içinde fesih hakkını kullanmak zorundadır.
Mazeretsiz kaç gün işe gelmeyebilir?
İşverenin, devamsızlık süresi iki ardışık iş günü veya ayda iki kez resmi tatilden sonraki iş günü veya ayda üç iş günü olmadıkça, iş sözleşmesini feshetme konusunda meşru bir hakkı yoktur. Belirtilen iş günlerinde hiçbir çalışma yapılmamış olmalıdır.
Memur 1 gün işe gelmezse ne olur?
Bir memurun 1 veya 2 gün işe gelmemesi halinde, brüt maaşının %12,5’inden %3,33’üne kadar emeklilik kesintisi cezası uygulanır.
Hangi hallerde memurun görevine son verilir?
a) İdeolojik veya siyasi nedenlerle kurumların huzurunu bozmak, b) Yasaklanmış her türlü yayın veya siyasi faaliyette bulunmak, c) Bir siyasi partiye üye olmak, d) Mazeretsiz olarak yılda toplam 20 gün hizmet etmek, e) Savaş, olağanüstü hal veya genel afet hallerinde. f) Üstlerine, fiili olarak maiyetine ve iş sahiplerine.Diğer makaleler…
Memurluktan atılma kararını kim verir?
Devlet Memurları Kanunu’nun “Amir ve organlar disiplin cezası verme yetkisine sahiptir” başlıklı 126. maddesi şu şekildedir: “Kamu görevinden çıkarma cezası, üstlerin talebi üzerine, kamu görevlisinin bağlı bulunduğu kurumun yüksek disiplin kurulunun kararıyla verilir.”
Memura tutanak tutulursa ne olur?
Yetkiliye karşı bir rapor hazırlamak, yaptırım için acil bir sebep değil, yetkiliye karşı yürütülecek soruşturmanın başlangıcıdır. Yetkiliye yaptırım uygulanıp uygulanmayacağı disiplin soruşturmasının sonucu olacaktır.
İşe gelmeyen memur hakkında nasıl işlem yapılır?
Göreve izinsiz veya mazereti olmaksızın gelmediği değerlendirilen memurlar için 10 günlük devamsızlık süresi beklenmeden her gün için tutanak düzenlenerek soruşturma işlemi başlatılır, devamsızlığı 10 günü aşan memurlar için ise disiplin soruşturması yerine teftiş yapılır…
Memura kaç gün içinde soruşturma açılır?
Sınır dışı etme cezasını gerektiren suçları öğrendiği tarihten itibaren (6) ay, daha fazla cezayı gerektiren suçları öğrendiği tarihten itibaren (1) ay içinde soruşturmayı başlatır.
3 gün üst üste işe gelmezse ne olur?
İş Kanunu’nun 25/II-g maddesine göre; işçinin işverenin izni olmaksızın veya haklı bir nedene dayanmaksızın üst üste iki iş günü veya her ay iki defa tatilden sonraki ilk iş günü işe devamsızlığı, işverene tazminat hakkı verir.
İzinsiz işe gelmeme kaç gün kesilir?
Devamsızlık nedeniyle fesih, bir ay içinde geçerli bir sebep olmaksızın üç iş günü işe gelmeyen işçinin iş sözleşmesinin işveren tarafından bildirimsiz ve tazminatsız feshedilebilmesi anlamına gelir.
Memur 5 gün 5 gün izin alabilir mi?
657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 104. maddesinin (C) fıkrası 1- Devlet memurlarına, babalık, evlenme ve ölüm hariç olmak üzere, zorunlu sebeplerle, mazeretlerine bağlı olarak, 10 gün izin verilebilir. Öğretmenler hariç, ihtiyaç halinde ek 10 gün izin verilebilir.
3 gün üst üste işe gelmezse ne olur?
İş Kanunu’nun 25/II-g maddesine göre; işçinin işverenin izni olmaksızın veya haklı bir nedene dayanmaksızın üst üste iki iş günü veya her ay iki defa tatilden sonraki ilk iş günü işe devamsızlığı, işverene tazminat hakkı verir.
Göreve sürekli geç gelen memura ne ceza verilir?
Çünkü tekrar suç işlemek için daha yüksek bir disiplin cezası verildiğinde esas alınan disiplin cezası değil, “eylemle istenen ceza”dır. Bu bağlamda; sürekli işe geç kalan bir memur, disiplin suçunu kaç kez işlediğine bakılmaksızın, tekrar suç işleme hükümleri uyarınca azami uyarı alabilir.
Devlet memuru ne kadar ceza alırsa isten atılır?
Bir yıldan fazla hapis cezasına çarptırılan memur, suçu kasten işlerse kamu hizmetiyle ilişkisi kesilir. Kişinin kamu hizmetine devam edebilmesi için suçu kasten değil, dikkatsizlik sonucu işlemiş olması gerekir. Taksirle işlenen suçlarda bir yıldan fazla hapis cezasına çarptırılan kişinin iş ilişkisi kesilmez.
Memura hangi hallerde disiplin cezası verilir?
Görevliye görevlerini ve davranışlarını gerektiği gibi yerine getirmediğine dair yazılı bir bildirimdir. Resmi konularda ihmalkar davranış, görev başında üstlerine karşı saygısızlık ve hükümet araçlarının, ekipmanlarının ve benzeri eşyaların özel amaçlar için kullanılması durumunda verilebilir.