İçeriğe geç

Haksızlık Ne Demek Tdk

Haksızlığın sözlük anlamı nedir?

I. 1. Hak ve adaleti gözetmemek: “Bu işte bir haksızlık olduğu apaçık ortadaydı.” Reis (Fâruk N. Çamlıbel) haksızlık olmayacağını söylememiş miydi?

Haksızlık nedir tanımı?

Adaletsizlik terimi, ceza hukukunun koruduğu hukuki değeri ihlal eden tipik bir hukuka aykırı eylemi ifade eder.

Lüzum ne demek TDK?

Kökeni: “Gereklilik” kelimesi Arapça kökenlidir. Arapçada “لُزُوم” (luzum) kelimesi gereklilik veya ihtiyaç anlamına gelir. Örnek cümle: Bu durumda ek güvenlik önlemleri alınması gerekiyordu.

Dalaz ne demek TDK?

Dalaz, Dalas veya toz şeytanı; Küçük bir tüptür. Meteorolojide PO sembolüyle gösterilir. Diğer bazı kasırgalardan farkı, bulutlardan aşağıya doğru değil yerden yukarıya doğru oluşması ve bulutlarla hiçbir bağlantısı olmamasıdır. Dalaz genellikle sıcak bir alanda serin bir rüzgar estiğinde meydana gelir.

Haksız davranış ne demek?

Haksız fiil, kanun hükümlerine aykırı olarak başkasının malına veya kişisel varlığına zarar veren bir eylemdir.

Saygısız laubali ne demek?

Laubali: Saygısız, çekingen; rahat, abartılı, anlamsız.

Haksızlık bilinci nedir?

Kısaca, haksızlığın farkında olmak; kişinin işlediği eylemin bir haksızlık olduğunun, içinde yaşadığı toplumda yürürlükte olan kurallar çerçevesinde onaylanmayan, izin verilmeyen bir davranış olduğunun farkında olması anlamına gelir.

Haksızlık hatası nedir?

Haksızlık hataları, Türk Ceza Kanunu’nun 30. maddesi kapsamındaki hata hükümleri kapsamında düzenlenmiştir. Düzenleme, yaptığı eylemin haksızlık oluşturduğuna dair kaçınılmaz hatayı yapan kişinin cezalandırılamayacağını hükme bağlamıştır.

Haksızlık içeriği ne demek?

Adaletsizlik yanılgısı, failin işlediği eylemin bir adaletsizlik olduğunun farkında olmaması anlamına gelir.

Güleç insan ne demek?

Gülümseyen yüze veya sık sık gülümseyen kimseye mütebessim veya tebessüm denir.

Müstehlik ne demek TDK?

(ﻣﺴﺘﻬﻠﻚ) i. (Ar. istihlāk, “yıkmak, tüketmek” kelimesinden) Tüketici: Kısacası, büyük müstehcenliklerin şehri, küçük üreticilerin şehri haline gelmiştir (Ahmet H.

Mutabık ne demek TDK?

“Agree” kelimesi iki veya daha fazla tarafın anlaşması, rıza göstermesi veya bir uzlaşmaya varması anlamına gelir. Bu kelime genellikle bir konu hakkında ortak bir görüşe veya karara varma durumunu ifade etmek için kullanılır.

👉 👈 ne demek?

👉 👈 Emoji Anlamı: İşaret parmağının elin tersiyle sola/sağa işaret etmesi – Bir şeye dikkat çekmek, hatırlatmak, uyarmak, yön belirtmek için kullanılır. ✌️ Emoji Anlamı: Zafer İşareti – Bu işaret, 60’larda hippiler tarafından popüler hale getirilen bir barış sembolüdür ve zafer anlamına gelir.

Lavuk ne demek TDK?

TDK’ya göre Türkçe kökenli olan Lavuk kelimesi; gereksiz konuşan, önemsiz konularla çok meşgul olan, hal ve hareketleri ile sözleri başarı getirmeyen kimse anlamına gelmektedir.7 Ağustos 2024

Dazlak ne demek TDK?

Çözümü güç bir durum karşısında söylenen söz. (Türk Dil Kurumu, t.y.).

Dürüstlük sözlük anlamı nedir?

Dürüstlük, T.D.K. sözlüğünde “hakikat” olarak tanımlanırken, diğer sözlüklerde “özle bir olmak”, “olayları olduğu gibi yansıtmak”, “gerçeği saklamamak”, “bildiğinden, inandığından ve olduğundan başka bir şeyi göstermeye veya göstermeye çalışmamak” olarak tanımlanmaktadır.

Ayıp etmek ne demek TDK?

TDK’ya göre ayıplı davranış, ayıplı davranıştır.

Meyletmek ne demek TDK?

Türk dil birliği açısından, eğilim kelimesi “eğilmek veya teslim olmak” olarak ifade edilir. Özellikle halk arasında “sevgi” kelime grubu aracılığıyla daha çok anlamıyla kullanıldığı söylenebilir.

Yasal yükümlülüğün anlamı nedir?

İstenilen bir eylemi yapma veya istenmeyen bir eylemden kaçınma konusundaki yasal yükümlülüğe yasal görev denir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ücreti Elden Alan Gaziantep Escort