İçeriğe geç

Optimal Ne Demek

Optimal ne demek türkçe?

Optimal ne anlama geliyor? “Optimal” kelimesinin güncel sözlük anlamı nedir? Cevap: En uygun.

Optimal değer nedir?

Optimal çözüm: Bir LP modelinin karar değişkenlerinin, mevcut kısıtlar altında amaç fonksiyonunun optimize edilmesi sonucu aldığı değerlere “optimal çözüm” denir. Optimal değer: Amaç fonksiyonunun optimal çözüme bağlı olan değerine “optimal değer” denir.

Optimal olması ne demek?

Türk Dil Kurumu Sözlüğü’nde “en uygun” anlamına gelen “optimum” sorusuna genel olarak önerilen cevap, beslenme biçiminin veya belirli besin öğelerinin fiziksel ve zihinsel performansın artmasına veya daha uzun, daha sağlıklı bir yaşamın temelini oluşturmasıdır.

Optimal ne demek sağlıkta?

Optimum sağlık yalnızca fiziksel refahı değil, aynı zamanda zihinsel sağlığı, duygusal dengeyi ve sosyal refahı da içerir. Optimum sağlık için, insanların rahat ve hayattan memnun hissetmelerini sağlamak için zihinsel sağlıklarına ve ilişkilerine de dikkat etmeleri önemlidir.

Optimal yerine ne kullanılır?

Optimum, mükemmel anlamına gelen “ekmel” ve “en iyi” anlamına gelen “bihin” kelimeleriyle eş anlamlıdır. Üstün performans seviyelerini ve elverişli durumları tanımlamak için kullanılan kelimenin zıttı minimumdur. “Optimal” ne anlama geliyor?21 Haziran 2021

Optimal kullanım nedir?

Kaynakların optimum kullanımı, mevcut kısıtlar ve koşullar içerisinde eldeki kaynaklardan mümkün olan en büyük faydayı veya verimi elde etmek veya en az kaynak kullanımıyla istenilen faydayı veya verimi elde etmek anlamına gelir.

Optimal fiyat ne demek?

Optimum fiyat, sunduğumuz ürüne veya ihtiyaca göre iyi kar elde etmenin mümkün olduğu tatlı noktadır.

Optimal ne demek spor?

Dayanıklılık antrenmanında optimum performans; sporcunun hedeflenen atletik görevde en iyi performansını sergilemek için gösterdiği genel çabayı ifade eder. Optimum performans sporcunun fiziksel kapasitesine, antrenman seviyesine ve atletik hedeflerine bağlı olarak değişebilir.

Optimal alan nedir?

Optimum para birimi alanı (OPA), herhangi bir bölgede oluşturulan bir para birliğinin faydalarını ve maliyetlerini analiz eden bir yaklaşımdır. “Alan” terimi yalnızca coğrafi bir bölge olarak değil, aynı zamanda homojen ürünlerin üretildiği ve teknoloji ve bilginin aynı seviyede olduğu bir birlik olarak da anlaşılmalıdır.

Optimal insan ne demek?

Optimizm, Latincede “en iyi” anlamına gelen “optimum” kelimesinden türemiş bir kelimedir. Fransızcadan dilimize geçen optimizm, en genel anlamıyla iyimserlik anlamına gelirken, optimist ise iyimser anlamına gelir1.

Optimal mi optimum mu?

Oxford Languages ​​​​​​online’a göre, “optimal” ve “optimum” sıfat olarak neredeyse eşanlamlı anlamlara sahiptir, bu yüzden birbirinin yerine kullanılabilirler. Ancak, “optimal” bir isim olarak da anlam taşır, ancak “optimal” böyle bir anlama sahip değildir, bu yüzden yalnızca “optimal” bir isim olarak kullanılabilir. Ancak, “optimal” bir isim olarak da anlam taşır, ancak “optimal” böyle bir anlama sahip değildir, bu yüzden yalnızca “optimal” bir isim olarak kullanılabilir. Neredeyse eşanlamlı anlamlara sahiptirler, bu yüzden birbirinin yerine kullanılabilirler. Ancak, “optimal” bir isim olarak da anlam taşır, ancak “optimal” böyle bir anlama sahip değildir, bu yüzden yalnızca optimum ismi olarak kullanılabilir.

Optimal nasıl yazılır?

“optimal” kelimesinin İngilizce-Türkçe sözlükteki anlamları: 3 sonuç optimal s. optimal s. optimal s.

Optimallik nedir?

Optimumluk, sağlıktaki iyileştirmeleri bu iyileştirmelerin maliyetleriyle dengelemek anlamına gelir. Bu tanım, sağlık hizmetlerinin maliyetleri ve faydaları arasında “en iyi” veya “optimal” bir nokta olduğu anlamına gelir.

Optimal faktör ne demek?

Faktör kompozisyonunun optimal oranı, tüm faktörlerin en yüksek verimliliğe ulaştığı noktadır.

Optimal tedavi ne demek?

En uygun tedavi mümkün olan en geniş cerrahi rezeksiyon (maksimum güvenli rezeksiyon) ve bunu takiben adjuvan eş zamanlı kemoradyoterapi ve ardından adjuvan kemoterapidir.

Optimize etmek anlamı nedir?

Optimize kelimesinin anlamı hakkında detaylar TDK. Özellikle “optimize” kelimesi herhangi bir işi yapmanın en iyi yolu olarak öne çıkmaktadır. Bu kelimenin anlamı Türk Dil Kurumu tarafından incelendiğinde “En iyi şekilde kullanmak veya en uygun hale getirmek” şeklinde ifade edilmektedir.

Optimum’un anlamı nedir?

Optimum kelimesinin güncel sözlük anlamı nedir? Cevap: En uygun.

Optimallik nedir?

Optimumluk, sağlıktaki iyileştirmeleri bu iyileştirmelerin maliyetleriyle dengelemek anlamına gelir. Bu tanım, sağlık hizmetlerinin maliyetleri ve faydaları arasında “en iyi” veya “optimal” bir nokta olduğu anlamına gelir.

Optimal insan ne demek?

Optimizm, Latincede “en iyi” anlamına gelen “optimum” kelimesinden türemiş bir kelimedir. Fransızcadan dilimize geçen optimizm, en genel anlamıyla iyimserlik anlamına gelirken, optimist ise iyimser anlamına gelir1.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir